Landsgrenzen die al jaren niet meer leken te bestaan, waren er ineens weer. Bijna letterlijk van de ene op de andere dag. De coronapandemie heeft een enorme impact op de bewoners van de grensregio’s, waar de sociale verbinding met onze naast buren België en Duitsland groot is en de samenwerking met hen echt grensoverschrijdend.

In nauwe samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben we de podcastserie ‘Grensverhalen’ geproduceerd. In 4 afleveringen gaan Dominique van Bohemen en Lucia Hoogakker op zoek naar de verhalen achter de grens uit Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Groningen.

Hoe werken hulpdiensten samen aan de grens, wat zijn de uitdagingen voor ondernemers en bestuurders en wat is de impact van corona op de gezondheidszorg, het verenigingsleven en het onderwijs.

Grensverhalen is met recht een ode aan de grensregio’s!


Grensverhalen Trailer

listen on-spotify-logo-1
Listen%2Bon%2BSoundcloud
Listen on-Apple-Podcast-Healthness-Podcast
listen on-google-logo-1


Dominique van Bohemen

placeholder user

Senior adviseur Externe Optredens ministerie van BZK

“De podcast Grensverhalen is een serie verhalen waarin de impact van corona voor bewoners die leven en wonen aan en met de grens in Nederland wordt blootgelegd. Podcasts zijn populair en zelf zijn we fervent luisteraars. We zochten daarom naar een bureau dat ons kon helpen met de technische kant (productie en montage), omdat we een podcast wilden die (als het moest) zo op de radio kon.
Met Double-O was er meteen een klik en enthousiasme voor ons idee.

Van tevoren hadden we niet kunnen bedenken dat het één van de meest intensieve samenwerkingen zou zijn die wij het afgelopen jaar aan zouden gaan. Zowel voor onszelf als voor Michel en Albert. Het project heeft veel gevraagd van ons allemaal. Aan inzet, energie en samenwerking vanuit Double-O was echter nooit een gebrek. Ons project werd ook langzaamaan hun project. Dat toont aan dat Double-O voor kwaliteit gaat boven kwantiteit. Zonder hun positief kritische blik en met name hun precisie waren we nooit zover gekomen en hadden wij nooit het maximale uit onszelf weten te halen. Double-O zet je aan en blijft gedurende het proces scherp op het geluid!”

© copyright 2021 - Double-O