Blog

12 April 2023

Het publiceren van podcasts

De productie van je podcast is afgerond en je bent klaar om het te delen met de rest van de wereld. Maar hoe dan?

Om te beginnen heb je een podcast hosting nodig, vergelijkbaar met de hosting van je website. Populaire hostingpartijen zijn bijvoorbeeld Acast, Podbean en Buzzsprout. Daar creëer je de podcast feed (rss feed) die je kunt delen met alle platforms waarop je je podcasts wilt uitzenden. De bekendste zijn onder meer Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

Frequentie

Als je een podcastserie maakt met een vast aantal afleveringen en deze worden tegelijk gemaakt, dan kun je de hele serie in één keer publiceren. Op die manier kunnen luisteraars als ze dat willen meteen de hele serie luisteren.

Publiceer je niet alle afleveringen in één keer, dan is een duidelijk publicatieschema essentieel. Want ook voor podcasts geldt dat je publiek houdt van duidelijkheid en regelmaat.

Hoe vaak en wanneer publiceer je een nieuwe aflevering van je podcast? Dat hangt onder meer af van de hoeveelheid relevante informatie die je te bieden hebt.

Of je nu iedere week, iedere maand of ieder kwartaal een podcast uitbrengt, zorg dat je publiek weet wanneer ze nieuwe content kunnen verwachten, dan zullen ze daar rekening mee houden.