Blog

4 April 2023

Een podcast is geen commercial

Je publiek luistert niet naar je podcast om een commercieel verhaal te horen over hoe goed je bedrijf wel niet is en wat je allemaal te bieden hebt. Dat is kansloos. Luisteraars willen vermaakt en geïnformeerd worden. Dus geef je luisteraars de content waar ze behoefte aan hebben. Alleen dan raken ze betrokken en blijven ze luisteren. 
En als je dan toch commerciële informatie wilt geven, zorg dan dat het past bij de sfeer van de podcast en plaats het op een logische plek.

Inhoud

Ontspanning en vermaak zijn de belangrijkste redenen voor iemand om naar een podcast te luisteren. Maar ook relevante informatie is erg belangrijk. Heeft je podcast geen toegevoegde waarde, dat zit je snel zonder publiek. 
Dus weet welke informatiebehoefte er is en stem daar je podcasts op af. Dan zal de waardering voor jouw podcasts veel groter zijn.

Geluidskwaliteit

Veel podcasts klinken precies zoals ze zijn opgenomen: best wel amateuristisch. Een holle ruimte, het geluid dat te zacht staat, een bak met ruis of een knullige montage. Maar waarom zou je je podcast willen laten klinken als een illegale radiopiraat?

Alles wat je als bedrijf doet moet goed zijn. Dus niet alleen de inhoud maar ook het geluid van je podcasts. Als je dat niet goed doet, straalt de beroerde kwaliteit direct af op je bedrijf.